Möte med Norrtälje Kommun 15/8 -18

Den 15/8 hade träffade vi Norrtälje Kommun för att diskutera bredband på Arholma och Björkö. Norrtälje kommun representerades av Rasmus Lundholm, bredbandssamordnare på kommunen, samt Lars Wennebring, affärsutvecklare på Norrtälje Energi. Från projektgruppen deltog Denise Toresson, Björkö Arholma hembygdsförening, Lars Gunnar Tjärnqvist, Arholma Intresseförening, Sture Forsberg, Arholma Byalag, Anders Wiklander, fritidsboende Arholma samt Lars Irenius, fritidsboende Arholma.

På Björkö har Telia börjat samla in anmälningar till bredband och det beslöts att Rasmus Lundholm vid sitt möte med Telia skulle se vad kommunen kan göra för att stödja detta samt etablera en kontakt mellan Denise Toresson och Telia.

På Arholma har insamlingen av intresseanmälningar varit framgångsrik och vid mötet hade 85 fastigheter på Arholma anmält sitt intresse till Norrtälje Energi. Detta bidrog till att Norrtälje Energi åtog sig att titta närmare på möjligheterna för fiberutbyggnad på Arholma. En sådan utbyggnad kräver att ca 85 procent av fastigheterna binder sig till att ansluta. Kostnaden för en anslutning är normalt ca 20 000 kr, men påverkas av kostnaden för markarbeten (den kan bli lägre om vi löser det med lokal entreprenör).

En utmaning på Arholma är de fastigheter som ligger på omgivande öar samt långt från annan bebyggelse.

Rasmus Lundholm skulle i sina diskussioner med Telia undersöka Telias intresse för att ansluta fastigheterna på Arholma.

Det vi från projektgruppen ser som nästa steg är att undersöka möjligheten med lokal entreprenör för markarbeten.

Nästa möte bokades till 21/9 kl 11, och då kommer Norrtälje Energi presentera hur de ser på en utbyggnad av fiber på Arholma.

 

Författare: Arholma bredband

Information från projektgruppen Arholma Bredband

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: