Varför göra intresseanmälan till Norrtälje Energi?

Det är idag oklart vilken lösning som är bäst – och möjlig – för oss på Arholma. Fiber kommer inte sannolikt att kunna erbjudas av IP Only men däremot kanske av Telia eller Norrtälje Energi. Terracom eller Winther kan kanske erbjuda en lösning med radiolänk, och mobiloperatörer kan kanske ge en mer dedicerad mobila lösning.
För att kunna ha en bra diskussion med olika leverantörer måste vi ha en bra uppfattning om hur många och vilka som är intresserade av bredband. Norrtälje Energi har erbjudit sig att samla in informationen åt oss, vi kan sedan använda detta i diskussioner med olika leverantörer.
På Björkö samlar i dagsläget Telia in intresseanmälningar. Men Telia ger ju inget löfte att faktiskt bygga ut bredband i området. En anmälan till t.ex. Telia blir Telias egendom och kan inte användas i diskussion med andra leverantörer.
Därför uppmanar vi alla på Arholma att göra intresseanmälan till Norrtälje Energi. Det är naturligtvis möjligt att parallellt göra någon annan intresseanmälan, en intresseanmälan är ju aldrig bindande.
Idag (20/7) har vi fått in 77 anmälningar till Norrtälje Energi. Det finns 206 fastigheter och vi bör ha intresseanmälan från drygt 50% för att ha en bra bas för förhandlingar med olika leverantörer. Så minst 30 till anmälningar behöver vi!

Författare: Arholma bredband

Information från projektgruppen Arholma Bredband

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: